„Suits” – varianta cu avocati a serialelor cu doctori

Suits” e genul de serial care atrage publicul larg. Dacă v-a plăcut celebrul serial „House”, atunci cu siguranţă vă va atrage şi acest serial. Reţeta e cam aceiaşi, doar că mediul diferă, plus că se adaugă puţin mai mult dramatism. Acţiunea are loc într-o foarte de succes firmă de avocatură din New York, firmă în care lucrează Harvey Specter şi Michael Ross personajele centrale ale serialului. Harvey este jucat de actorul Gabriel Macht iar rolul lui Mike Ross este interpretat de Patrick J. Adams.

Serialul începe cu Harvey care, într-un fel sau altul, este forţat de fondatorul firmei de avocatură a cărei partener este, să îşi angajeze un asociat, având de ales dintre absolvenţii de top ai Facultăţii de Drept de la Harvard. Datorită unor circumstanţe nu prea fericite, Mike Ross, se nimerşte în camera unde Harvey ţinea interviurile pentru mult râvnitul post. Acesta este impresionat de cunoştiiţele legate de drept ale lui Mike şi decide să îl angajeze, cu toate că acesta, nu doar că nu absolvise dreptul la Harvard, dar nici măcar nu absolvise vr-un fel de facultate.

Angajarea lui Mike este practic momentul cheie, punctul de la care serialul se dezvoltă. Astfel, tânărul specialist în drept, dar care nu are nici o diplomă care să-i ateste această calitate, ajunge să lucreze alături de cel mai bun avocat al New York-ului în cea mai prestigioasă firmă de avocatură din oraş. Harvey încearcă în tot acest timp să ascundă  faptul că asociatul său nu are calificarea necesară de a lucra în această companie chiar dacă din punct de vedere al pregătirii este cu mult peste adevăraţii absolvenţi de la Harvard.

Partea bună e că Harvey are toate atuurile necesare pentru a ţine acest secret ascuns cât mai mult timp. Pentru a înţelege tot ce reprezintă Harvey Specter, pentru a înţelege atât filosofia de viaţă cât şi cea profesională a omului şi a avocatului jucat de Gabriel SuitsMacht trebuie doar să vezi episodul în care Harvey joacă Poker. Diferit de jucătorii profesionişti de poker, Harvey nu citeşte adversarul după emoţia feţei sau după ticuri şi aşa mai departe. El citeşte jucătorul după gesturi. Acţiunile fiecărui jucător de Poker au un scop sigur. Harvey ia în considerare scopul jucătorului şi nu alte detalii. Cu siguranţă că dacă ar fi jucat pe PokerStars.ro, Harvey ar fi fost tot timpul în vărful clasamentului. Până la urmă, în serial câştigă un caz destul de complicat chiar la o masă de Poker.

Bineînţeles că serialul are parte atât de dragose şi romantism cât şi de acţiune, dramă şi suspans. Secretul lui Mike şi Harvey începe să iasă la iveală având în vedere diferitele circumstanţe în care cei doi sunt puşi. Până la urmă, într-o firmă unde toţi avocaţii au terminat Harvard-ul e destul de greu să ţii ascuns un astfel de detaliu. În ultimul episod transmis, unul dintre asociaţii cei mai de seamă ai firmei ajunge la dovada irefutabilă că Mike nu a absolvit dreptul la Harvard. Ce urmează, vom afla în câteva luni cât va fi reluat serialul.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on Pinterest

Comentarii

comentarii

6 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *