Cel mai norocos om sau cel mai ghiniost?

De foarte multă vreme îmi vine până-n gât să mă iau de-un anume personaj care activează în această nouă industrie online-istică, vlogging-ul. Sunt abonat la câteva canale de genul ăsta pe YouTube, am mai zis-o, unele administrate de nişte oameni care-mi plac. La canalul personajului ăsta despre care voi vorbi astăzi m-am abonat la bun început pentru că mi se părea chiar simpatic el. Un puşti de până în 18 ani, care vorbea de ceva chestii bune, despre cum să fim oameni mai buni, cum să nu fim răi… chestii de-astea general valabile, numa’ bune de prostit orice puţoi de 12, 13 ani, căruia încep să-i dea tuleii şi care crede că tot ce zboară se mănâncă. Am mai vorbit despre el aici. El, Elekes Levente, Levi pentru prienteni, căci despre el este vorba, nu prea m-a convins încă de pe atunci, iar pe măsură ce timpul a trecut, lucrurile au fost tot mai clare pentru mine.

Cum aşa? Păi uite, acum o săptămână şi ceva posta el videoclipul din link-ul ăsta, un video în care răspundea la nişte întrebări puse de fani… M-am uitat… am stat vreo câteva secunde, apoi m-a luat capul, ca să mă exprim pe înţelesul lui şi-al fanilor lui. Pe scurt, omul vorbeşte despre cum poţi să faci obiectele să se mişte doar cu puterea minţii, cum poţi manipula oamenii, cum te poţi vindeca singur de boli incurabile, cum ni s-au ascuns nişte lucruri care ar fi schimbat lumea în bine şi alte asemenea care nu-mi vin acum în minte. La auzul acelora, simţeam c-aş fi făcut ceva de genu’:

Banging head against the wall

 

Bun, mai acum ceva minute, a postat gagiul un alt video, mai amplu de data asta, intitulat fix aşa:
BLESTEME, DEMONI, FORTE SUPERIOARE/ INFERIOARE? (FRIENDS SHOW). Lăsai şi link către video, că poate ai vreunu’ curizitatea şi n-ai cum să-ţi petreci următoarele 35 de minute mai bine. Nu că prin faptul că m-ai citi pe mine înseamnă că-ţi petreci timpul cum trebuie. În fine, Levi vorbeşte în 35 de minute despre chestiile alea, blesteme, demoni, forţe, bla, bla, bla… La final, spune el, ne zice că a rezumat în minutele alea ceea ce el a învăţat în ani. Păi bravo, mă! Ce drăguţ din partea ta, să ne scuteşti de-un asemenea efort.

Eh, acum problema mea. El, cum spuneam, un puşti pe la vreo 18, 19 ani – mai mulţi nu-i dau, că nici nu ai de unde, fizic sau pisihic – care le vorbeşte oamenilor, cam multicei judecând după numărul de vizualizări pe care-l are, folosind un argument care pe mine mă scoate din sărite: Noi spunem ce mulţi se tem a spune, ce este interzis să aflăm, noi vă dăm adevărul pe tavă. Nu-s cuvintele lui ad litteram, dar cam asta e concluzia la care poţi ajunge. Eh, problema e că spune totul şi nimic. Spune chestii vagi, neverificabile, dar care, cu ajutorul stilului său destul de persuasiv de a vorbi, ajung în urechile proştilor ca fiind adevărul absolut. De exemplu, atunci când spune el – şi o repetă de câteva ori – că a făcut nu-ştiu-ce cană să se levitez cu puterea minţii, în secunda următoare vine şi ne spune că n-a filmat momentul respectiv pen’ că n-ar vrea să se dea mare, sau că puterea asta a lui nu funcţionează în faţa camerlor. Ceva de genu’. Alo! Băiatu’! Las-o jos că măcăne, prietene. 😉

Cam asta se poate spune despre absolut toate chestiile menţionate în videclipul ăsta postat astăzi, dar şi în altele postate în trecut. Chestii vagi, neverificabile, într-un mod cât se poate de ambiguu, care depăşesc cu mult tot ce ţine de raţiune şi ce alte prostii ne-a  mai învăţat ştiinţa de-a lungul timpului. Şi că veni vorba de învăţat. L-am tot auzit lăudându-se că el nu o să dea BAC-ul – sau nu l-am auzit pe el? – că şcoala e inutilă, etc. Păi dacă e aşa, observ cât de bine a mers în cazul lui treaba asta. Altfel, el este cel mai probabil un puşti răsfăţat, căruia mami şi tati i-au făcut toate poftele şi care, prin habar-n-am ce conjunctură, a ajuns el să fie Online Content Manager – adică să administreze nişte pagini dă feisbuc – pentru unii artişti, printre care şi trupa B.U.G. Mafia.

Lucrul cel mai urât în toate treaba ce ţine de personajul ăsta, e că sunt atâţia care chiar îl cred, care chiar cred că el ar avea nu-ştiu-ce puteri, care chiar cred că oamenii au semnat pact cu diavolul, adevărate contracte – chiar, cine-i ţine contabilitatea diavolului? – oameni care îl iau pe băiatul ăsta drept un exemplu. Sigur, din partea mea, dacă sunt atât de naivi încât să-l creadă, cred eu că-şi cam merită soarta fiecare. Bine, nici lui Levi nu i se poate imputa talentul său de a vorbi, stilul său persuasiv de a vorbi. Oamenii ăia, care-l cred pe el, ajung să se considere invincibili, nemuritori, ajung să creadă că totul se poate întâmpla pe lumea asta cum vor ei dacă ei gândesc pozitiv. Lumea e roz, totul e minunat şi ei sunt minunaţi.

Există blesteme? Există demoni? Putem semna contracte cu diavolul? Ne putem vindeca doar cu puterea minţii? Putem face să se mişte lucruri cu puterea minţii? Există organizaţiile astea secrete care controlează lumea din umbră? Suntem noi nemuritori?

Nu cred că-aş putea putea răspunde afirmativ întrebărilor mai sus. De-ar fi aşa, aş putea considera că am trăit degeaba până acum.

Pe lângă toate cele spuse de mine până acum, un lucru mă întreb, auzind eu că a experimentat el atâtea, că a mişcat lucruri cu mintea, că are cunoştinţe care auzeau voci în cap, că ştie el artişti care au semnat pact cu diavolul… atâtea şi atâtea experienţe de-ale sale, dar pe care, din păcate, spre dezamăgirea publicului său drag, nu le-a înregistrat video şi nici nu are vreo dovadă fizică, alta decât faptul că el le relatează oral. Dom’le, Elekes Levente, Levi pentru prieteni, este el cel mai norocos om sau cel mai ghiniost? Atâtea experienţe… la o vârstă atât de fragedă. Nţ!

Copii, şcoala e bună! Are rolul ei în viaţă. Alfel…

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on Pinterest

Comentarii

comentarii

25 de comentarii

 • Mo, mă bag io la contabilitatea lu’ diavolu. Da’ mă bag numa’ la aia primară!

 • Larisa spune:

  Copilul ştie să transmită ce are de transmis, astfel încât să ajungă la cine trebuie. Sunt şi vloguri în care papă caca mai cu raţiune.

  Mai seamănă şi cu Bieber… ce vrei acu’…

 • Mihaeladm spune:

  Da, il mai vazusem pe pustiul asta. Tot datorita tie. Si ramasesem paf de logoreaa lui, te simti spalat pe creier intr-adevar. Are logoree si pare competent in ceea ce spune.
  Iar lumea de azi pe asta se bazeaza ‘a parea’.
  O sa aiba o cariera grozava ca politician, mie asa imi pare.
  La urma urmelor si Gogu mentalistu’ a castigat banii in dauna baiatului aluia care chiar isi contorsiona corpul, nu vindea gogosi.
  De acord cu tot ce ai scris, dar am in plus o intrebare : daca organizatiile secrete n-au vrut ca noi sa stim acele secrete, cum dracu’ l-au lasat pe el sa le publice ? 🙂

  • Adelin spune:

   Sper numa’ ca în următoarea perioadă să nu evolueze cu chestiile astea, să nu sporească numărul „dezvăluirilor”, că o să fie nasol pentru urmăritorii lui, sunt sigur.

 • sf spune:

  Groaznic spălător de creiere. Mai e unu Zmenta, care se dă deştept. Pentru el toată lumea e proastă, doar el e extraordinar. Mi-e scârbă de ei.

  • Adelin spune:

   Zmenta e un pic mai cu picioarele pe pământ, dar, ce-i drept, are şi ăla destule momente în care tot ce merită e să îl iei la palme. 🙂

   • Bogdan spune:

    Probabil esti fan Zmenta. Zmenta este mult mai retardat decat levi, nu poate fi cu picioarele pe pamant deoarece e stupid. Se vede clar faptul acesta. Nu stiu cum dumneata crezi ca acesti oameni pot fi cu picioarele pe pamant….

    • Adelin spune:

     De ce crezi tu că dacă am zis că „X mai cu picioarele pe pământ decât Y”, automat sunt fan X? Am şi zis, are şi ăla momente în care-ţi vine să-l iei la palme. Te rog, nu-mi interpreta cuvintele, că nu-mi place acest lucru. Nu sunt fanul niciunui vlogger român, sunt doar un simplu consumator de vlogging. 🙂

 • sf spune:

  🙂 Cam aşa ceva! 🙂 🙂 🙂 Mai ales la cum se apucă să jignească… Parcă e Banciu în miniatură.

 • Judi spune:

  Am aflat si eu de vloggerul asta acum catevs zile:)),dar nu inteleg ceva.E din Ukraina sau Rusia ceva de genu’?Are un nume destul de neobisnuit ca sa fie roman.

 • Stefan spune:

  Habar nu aveti ce se intampla in lumea asta..Sunteti niste oi programate sa gandeasca intr-un anume fel si cand vine cineva care chiar este muult mai evoluat mintal si spiritual voi il credeti nebun.Sunteti manipulati fara sa va dati seama.Cercetati,cititi si nu mai credeti tot ce e la tv,radio etc.

  • Adelin spune:

   Fănele, dar nu ne lăsa aşa nelămuriţi cu ce se-ntâmplă în lumea asta, lămureşte-ne, nu ne lăsa în derivă. 🙂 Explică-ne tu, te rugăm.

   Ard de nerăbdare să-mi explici tu mie cum de un copil idiot ca Levi este mai evoluat mintal şi spiritual decât mine. Iar apoi, după ce te-ai chinuit să-mi explici, te-aş ruga să te duci în pula mea. 🙂

   • marius spune:

    prin simplu fapt ca tu la tot ce zici trebuie sa adaugi >>pula mea>> dai dovada clara nu ai vointa sa evoluezi… multi asculta putini inteleg! nu am avut timp sa citesc tot articolul asta ca sunt la munca, dar din cat am apucat sa citesc am inteles este despre Levi si tot ce posteaza el… sa intelegi ce zice omul ala iti trebuie putin creier, iar tu din pacate nu ai sa intelegi. esti genul ala de om care intreaba cand o sa-mi apara a3-lea ochi ca asa a zis X ca e la mine a3-lea ochi. (era vorba de vindecare mai sus in articol, eu de cand ma stiu nu am luat medicamente si nici nu am simtit nevioa sa merg la spital, totul tine de psihic!)

    pt cei ce nu inteleg ce inseamna manipularea in masa (manipularea turmei) asta e dovada clara! daca autorul acestui ,,articol” scria doar laude la fel faceati si voi, pt ca el a scris doar nasoale la fel ati facut si voi…

    recomand o carte tuturor!

    ATITUDINEA ESTE TOTUL de Jeff Keller daca intelegeti primele pagini continuati, daca nu incercati sa o daruiti altei persoane.

    colegul de langa mine care tocmai citeste imi zice ca din pacate multi nu inteleg ca nu e nevoie sa te lasi condus de x sau Y ci doar sa iei chestia buna pe care o transmite sau o vezi…

    • Adelin spune:

     Mă pr’etene, cum pula mea vrei tu să te iau în serios cu toate căcaturile astea pe care mi le-ai scris când tu nici măcar nu te-ai sinchisit să-mi citeşti tot articolul?

     Eh, uite că iar am vorbit folosind pula ca semn de punctuaţie. De ce? Pentru că pot. Altfel, rămân la ideea de mai sus. Dacă vrei să te iau în serios cu prostiile astea pe care mi le-ai scris, arată-mi că ai măcar 2 neuroni funcţionali. Succesuri!

 • Carl Cox spune:

  Na ma sa vezi ce rasfatat a fost si cum a ajuns el asa: https://www.youtube.com/watch?v=JSkHq03yTPI .

 • Cristina spune:

  Sincer imi pare rau pentru tine…poate vei realiza ca argumentele din articolul tau au fost create din cauza egoului si de asemenea, din cauza dorintei tale de a fi/a parea superior in ochii unor oameni care nu stiu pe ce lume traiesc. 🙂

 • Andrei spune:

  Un articol de toata jena, despre un personaj caruia nu prea ai ce sa-i reprosezi.

 • Almo spune:

  Daca ai scris asa ceva, inseamna ca nu ai inteles despre ce vorbeste. Fie care are libertatea de a crede in ce vrea, nu trebuie sa gandim toti la fel. Eu respect punctul tau de vedere, si chiar daca nu sunt de acord cu tine, eu nu incerc sa te jignesc sau sa ma cred mai tare ca tine doar pentru faptul ca nu sunt de acord cu tine. In schimb, tu incerci sa il cobori pe el doar ca nu esti de acord cu ideile lui, pe cand el nu incearca sa-i faca rau nimanui.
  Cum poti spune despre cineva ca a avut o viata usoara sau ca a fost rasfatat fara sa-l cunosti?
  Si tu chiar crezi ca ar fi folositor sa iti dea totul deja mestecat? Nu crezi ca iti dezvolti un pic mai mult mintea daca incerci sa te gandesti un pic despre vorbele sale si sa gandesti un pic cu creierul tau? Asa ne-a fost dat totul mereu, deja mestecat, prin tv si peste tot, puna am devenit asa lenesi mental de avem nevoie sa ni se spuna toate detaliile despre drumul care il avem de mers, fara ca noi sa mai gandim sub criterul nostru si traind viata asa cum vor altii sa o traim.
  As putea sa iti scriu asa pagini si pagini, dar nu vreau sa crezi ca incerc sa iti impun criterul meu, doar incer sa te fac sa intelegi ca nu toata lumea trebuie sa gandeasca ca tine si ca nu castigi nimic incercand sa arunci ura asupra celui care gandeste diferit.
  Sunt de acor ca e posibil ca multi din cei care ii vizioneaza clipurile sa fie inca prea micii ca sa inteleaga ce ti-am explicat si tie si ce explica si Levi in clipuri foarte clar, ca cea ce spune e doar experienta si ideile lui, tu trebuie sa gandesti cu creierul tau ca sa iti formezi idei si experiente proprii, nu sa il copiezi pe el (si iti repet ca el explica asta foarte clar mereu) si asta este unul din motivele care ma-u impins sa-ti scriu, ca sa intelegi ca nu ii face rau la nimeni, dar in schimb ii poate ajuta pe cei care au curajul sa gandeasca si sa faca cea ce le zice sulfetul si creierul lor si nu televizorul dar se vad inconjurati de persoane ca tine care incerca sa ii injoseasca pentru ca gandesc diferit ( si cu asta ma refer ca NU vedem lumea de culoare roz si ce ai mai spus tu, vedem realitatea ca si tine doar ca alegem un drum diferit fara sa aruncam ura asupra nimanui).
  Acum am o mica speranta ca, in caz de imi raspunzi, sa incerci sa faci cu acelasi respect cu care ti-am raspuns si eu.
  O zi buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *