Am o problemă cu generaliştii idioți

Ca să nu existe dubii cu privire la ideea articolului meu – asta că tot m-a acuzat o domnişoară acum ceva zile că i-aş fi furat nu-ştiu-ce idee – zic că plec de la prostia scrisă de Spanac mai adineauri pe blog-ul lui. Well, de la bun început, vreau să-i comunic lu’ dom’ Spanac faptul că pentru a deveni poliţist în ţara asta, tre’ să ştii gramatica limbii române al dracului de bine. De gramatica ţine şi semantica, ce presupune studiul sensului cuvintelor. Astfel, aş dori să-l rog pe distinsul domn să-mi explice şi mie sensul următoarei propoziţii:

Întrr-un articol anterior vă povestesc și despre asta.

Mulţumesc pentru eventuala lămurire!

Acum să revin la oile mele. Bun, omu’ s-a apucat să explice el pentru noi de ce este plină poliţia de sugători. Ca mai apoi să citesc în rândurile articolului o întâmplare, mai mult ca sigur inventată, din Gara de Nord, unde o fată ar fi leşinat, iar din cât de plină e gara aia mai mereu, singurii care erau în juru’ ei erau un poliţist şi vreo alte două persoane. Spanace, zii să faci plici! Mai departe, explică el cum ar fi vrut să-i ia pulsu’ fetei, aşa cum a văzut el în filme, dar nu l-a lăsat dom’ poliţist. El, bunul samaritean. Şi tot aşa. Restu’ treburilor de citit, dacă vă macină curiozitatea, le puteţi citi în articolul lui, că eu n-am chef să fac rezumat, nu despre asta vreau eu să vorbesc acum.

Mă scoate din minţi pe mine această specie de om care generalizează gratuit. Am o problemă cu ăştia pentru care, dacă unu’ mai slab dotat, poliţist fiind, face vreo prostie, automat toţi poliţiştii tre’ să fie la fel de slab dotaţi ca el. Mă enervează ăştia pentru care, dacă au fost înşelaţi de o femeie o dată şi au fost lăsaţi cu sufletu’ în vine, automat toate femeile sunt curve fără suflet. Evident, mă enervează şi astea pentru care, dacă au fost ele înşelate de iubit, automat toţi bărbaţii sunt nişte porci. Tuturor ăstora nu pot decât să le doresc să aibă parte în continuare de acele experienţe „traumatizante„. Atâta merită ăia, nimic mai mult. Sunt muişti toţi poliţiştii pentru că unul singur ţi-a dat amendă că n-ai purtat centura? Foarte bine! Îţi doresc să iei în continuare încă vreo 30 de amenzi. M-aş bucura enorm. 🙂

Revenind la articolul de la care am plecat, ce-ai fi vrut, mă, să facă – dacă într-adevăr faza asta s-a petrecut în realitate, deşi nu cred! – poliţistul în cauză? Să lase pe orice nimeni în drum să pună mâna pe fata respectivă? Eşti doctor şi nu ştiu eu? Cam cum te-ai simţi să leşini pe stradă dintr-o chestie, să vină un neica nimeni la tine şi să-ţi facă ceva pentru altă chestie, iar tu să ai o reacţie alergică instantanee? Eh, cum te-ai simţi?

Pe lângă generaliştii idioţi, mai am o problemă şi cu ăştia care au pretenţia de a se numi bloggeri, scriu despre toate căcaturile din lume, spam-ează peste tot inepţiile debitate de ei, iar apoi au pretenţia de a se numi bloggeri adevăraţi sau ce alte căcaturi de pretenţii mai au. Dacă despre asta este blogging-ul în ziua de azi, eu nu am pretenţia de a fi numit blogger. Refuz cu desăvârşire să fiu băgat în aceeaşi oală cu astfel de specimene. 🙂

smiley faceSpanace, ştii care-i treaba? Îţi doresc să nu ajungi vreodată să depinzi de vreun poliţist, de unu’ al dracului, care-şi face treaba în litera legii. Îţi doresc să nu să ai nevoie să ţi se acorde primul ajutor pe stradă şi să ţi-l dea un nimeni în drum ca tine, care crede că dacă s-a uitat la nu-ştiu-ce film, are deja cunoştinţele medicale pentru a interveni în astfel de cazuri. Ah, şi-ţi mai doresc să fii citit de din ce în ce mai puţini oameni. În rest, numai de bine-ţi urez! 😉

 

Ah, era să uit. Personal, nu am nimic cu tine, Spanace, mi-eşti chiar simpatic. Ce am, am cu modul în care-ţi desfăşori activitatea în online. 🙂

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on Pinterest

Comentarii

comentarii

18 comentarii

 • Tony spune:

  Ce caracter este si spanac asta… Generalistii sunt genul ala de oameni care se revolta ca politia nu e mai dura, si ca vor marirea amenzilor, insa fac spume si ameninta cu nspe neamuri cand primesc un avertisment pentru condus agresiv.

 • BogDan spune:

  Măi nene, omul este la capitolul la care mă mir că reușește să respire fără ajutor. Spanac, dacă ar fi ceva mai prost de-atât, nu ar mai fi om, ci ficus. L-ai uda la rădăcină să nu se usuce. Tu ce crezi că poți cere de la el? Cultură generală, 0. Raționament, 0. Limba română, -1, ăsta-l face pe Haotik să fie fericit că nu e chiar ultimul pe scara evoluției lingvistice. Și tu te miri că scrie așa ceva? Da’ pe ăla când povestește el cum să faci ca toate alea în autobuz ca să scapi de controlori, și asta pentru 1,3 lei, l-ai citit? De l-a declarat pamflet după aia, de parcă el ar ști ce este aia. Nu știe, este el însuși un pamflet la adresa vieții.
  Pune-ți întrebări la care să capeți răspuns. Aici este un caz în care natura a decis să nu avem cuvinte. 🙂

  • Adelin spune:

   Singurul meu regret este faptul că articolul ăla a numărat de la publicare până acum peste 600 de vizualizări. Asta mă face să cred că alţi oameni au citit şi au luat de bun ce-a spus ineptu’ acolo. Chestia asta e dureroasă. Altfel, eh… sănătoşi să fim.

 • Larisa spune:

  Mie-mi era simpatic. Acum mă-ntreb cum dracu’…

  Susţin 100% ce ai scris aici! 🙂

  • Adelin spune:

   Cum dracu’? 😆 Uite fix aşa. Mie mi-e simpatic în continuare, nu pentru prostiile pe care le scrie la el pe blog, ci pentru prostiile pe care le scrie pe facebook, atunci când se bagă în seamă pe undeva şi-s şi eu pe acolo. 😆

 • Zau, totusi nu cred ca bloggerul Spanac, asa pe medie, tinde sa scrie articole dezinformative si/sau cu tendinta de generalizare nerecomandabila bazate pe prejudecati sau documentare necorespunzatoare, ssa ca nu inteleg de ce l-ai ales tocmai pe el ca exemplu negativ pt panoul de perete. Ar fi fost poate mai OK sa scrii ceva de gen, „ultimul articol al bloggerului Spanac, un blogger de altfel sarguincios care scrie minim 1 articol pe zi, imbinand articolele de cultura cu advertorialele intr-o proportie chiar similara cu a multor reviste reputabile, non-tabloid, m-a dezamagit ( sau mahnit, enervat, plictisit, adormit, etc) din cauza ca…..”.

  Ca zau, eu citind acel articol al lui doar ma ingrijorasem asa usor, dar acum dupa ce am citit articolul asta al tau, mi-a crescut si tensiunea, si m-a apucat si durerea de cap de cat de strident pare. Chiar sincer cred ca exista alti bloggeri-jurnalisti mult mai incompetenti si neetici decat bloggerul Spanac…desi inteleg si ca e mai bine poate ca aceis sa ramana nementionati, tocmai pt a nu li se face reclama prea mare, (nici pozitiva, nici negativa). Insa in legatura cu etica reclamelor negative, de ex daca dorim sa prezentam pe Satana intr-o lumina deosebit de proasta (cu intentiile cele mai bune desigur), eu cred ca e bine sa avem totusi grija sa nu speriem cititorii posibil mai impresionabili, ca de ex ce te faci daca tu il infierezi pe Satana cu niste cuvinte asa de aprige, si se sperie un copil sau un pensionar din audienta, si incepe sa planga, sau face infarct ? Nu o sa-i ai atunci pe constiinta, asa ca blogger jurnalist ?

 • Cine draqu m-a pus să citesc ce comentează Rudolph aspirat? Mi s-au încrucişat ochii. O fi de vină ziua de luni?
  L.E. Mă rog, e Rudolph Aspirant….

 • alin spune:

  Na, eu zic ca femeile sunt curve. Este o generalizare oare ? Sau deja un adevar dovedit statistic ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *